Puustellin työkylä

 

 

Puustellin Työkylän toiminta on uudistunut ja laajentunut

Puustellin Työkylä on Puustellin Tuki ry:n hallinnoima, Laukaan Kuhankoskella sijaitseva osatyökykyisten henkilöiden työllistämiseen keskittynyt työkeskus. Kolmenkymmenen toimintavuotensa aikana Työkylä on tullut tunnetuksi korkeatasoisesta työtoiminnastaan sekä ammattitaidolla valmistetuista käsitöistään.

Puustellin Työkylän harjoittama työtoiminta on tähän asti toteutettu ensisijaisesti työ- ja toimintakykyä ylläpitävästä näkökulmasta. Tämä on tarkoittanut pitkiä asiakkuuksia sekä vähäistä läpivirtaavuutta. Tänä päivänä työllistymisessään erityistä tukea tarvitsevillekin pyritään antamaan mahdollisuus työllistymiseen. Sen sijaan, että heille haettaisiin pitkäaikaista sijoittamista työtoimintaan, heille rakennetaan urapolkua tavoitteena työllistyminen esimerkiksi avotyöhön tai tuettuun työllistymiseen.

Puustellin Työkylä on halunnut vastata näihin uusiin haasteisiin uudistamalla ja laajentamalla toimintaansa. Tulemme edelleen tuottamaan korkeatasoista työtoimintaamme, mutta sen rinnalle olemme tuoneet uusia kuntouttavasta ja valmentavasta näkökulmasta tuotettuja palveluja (työvalmennus ja kuntouttava työtoiminta). Uusien palvelujen ohella työtoimintamme on opinnollistettu työvaltaisen opiskelun mahdollistamiseksi. Uudistusten myötä olemme rakentaneet Puustellin Työkylästä ponnahduslaudan nostaaksemme työllistymisessä erityistä tukea tarvitsevien henkilöiden valmiuksia menestyksekkäälle työelämään sijoittumiselle.